Лични айран, вкус, Елиаз, злоядо дете, магазин, майка, семейство, софийска фирма, специални хлябове, фирма Елиаз, хлебозавод Горубляне, хляб

Когато детето е злоядо, дай му хлебче от Елиаз.

Майки, внимание! Това може да е полезно за всяка от вас.

Имам приятелка, чието детенце е на 10 месеца и постоянно се борят, когато настъпи моментът за хранене. Малката посяга към лъжицата, защото иска да се справя сама, но некоординираните й движения не й го позволяват. Освен това не харесва пюретата и понякога дори се цупи на супите. Приятелката ми се опитва да я разсейва с нещо по телевизията, с нова играчка, говори й и правят разни странни гримаси, само и само малката да отвори уста и да бъде изсипана лъжицата с храната. Да, ама не! Пробвайте вие да храните злоядо дете и ще разберете колко е трудно!

best-finger-foods-for-babies-02-pg-fullСлед като наблюдавах продължителната схватка, мислено се благодарих, че нямам деца. Мисля, че ще ми трябва поне още година, за да свикна с идеята, че ще трябва да съм изключително търпелива и упорита във възпитаването. Когато попитах обаче, с какво все пак успява да нахрани детето, приятелката ми показа нагледно, как в случаите като този решава проблема. Все пак не може да остави малката без да е хапнала нищо, нали? Приготвя в биберона айран, който дете обича, и му дава филия хляб. Пълнозърнест или бал. Всеки път различно. Взимала някакъв на някаква фирма Елиаз, софийска фирма – хлебозавод Горубляне. Според нея този бил от по-качествените хлябове. А и малката много го харесвала. Аз не я знаех тази фирма, по простата причина, че никога когато взимам хляб не гледам фирменото лого, а единствено съдържанието. Тогава дори не знаех точно какъв хляб имах у дома – някакъв от онези малките, диетичните, но на кой производител точно – не. Както и да е…

Малката пое филията и щастливо я разчупи с ръчичките си. Непохватно, но се получи, защото хлябът не беше от ронливите. Изглеждаше пухкав и приятен. Детето наистина го харесваше. Започна да се храни, докато аз я занимавах и дори на мен подаде парченце. Вкусих и се изненадах, че наистина ми хареса онова, което опитах.

Денят след посещението ми при тях отидох до супермаркета да пазарувам. Тогава може би за първи път купувах хляб, гледайки фирмата. Засмях се като видях, че по-голямата част от стелажа бе изпълнена с изделия именно на фирма Елиаз. Произвеждат всякакви – бели, ръжени, пшенични, дори хляб от лимец. Избрах си и хайде у дома.

Когато си майка имаш много ситуации, в които се налага да импровизираш. Да мислиш разумно и с грижа за детето си. Явно това е онзи момент, когато се научаваш да си наблюдателен, старателен и търсиш най-доброто за своето семейство.

Google+ Comments