Други Виктория Бекъм, дизайнери, еко активисти, еко защитници, животни, кожи, модно ревю, седмица на модата в Париж

Провали ли се ревюто на Виктория Бекъм?

В края на февруари по традиция в Париж стартира седмицата на модата. Тя обединява дизайнери от световна класа, които представят своите колекции за есен/зима сезон 2024/2025. Както всяка година, и тази не мина без намесата на активисти. А ревюто, което атакуваха, бе на Виктория Бекъм.

Ето и какво се случи:

Докато моделите дефилираха с дрехите от различни материи, включващи и истинска животинска кожа, на подиума се появи активистка. Тя бе облечена с дънки и кроп топ с надписи, които гласят, че животните не са плат и да им обърнат гръб в модата. Еко защитничката държеше и табела със същите послания. За около минута тя бе на подиума и минаваше покрай моделите, докато охраната я изведе.

Още една защитничка се появи и съвсем в края, когато самата Виктория Бекъм се появи за поклон и поздравления от публиката. За да изкаже недоволството си деликтно, госпожата се върна зад завесите и се появи отново, когато охраната вече бяха свалили еко активистката.

Както може да се досетите, днес медиите не гърмят с новини колко изтънчена е била новата колекция на Бекъм. Навсякъде новините са свързани с появата на защитниците на животните и се повдигат отново въпросите за използването на животните в модната и козметичната индустрия. Това е тема, която се дискутира десетилетия и решение все не може да се открие. Точно затова и различни организации, приятели на животните, създават подобни демонстрации – за да привлекат внимание.

Моето мнение по темата е, че наистина не трябва да се използва естествена кожа, все пак има алтернатива, а дрехата не трябва да е пропита с кръвта на някого. Дори това да означава, че ще я носиш дълго и ще намалиш замърсяването на природата, или просто ще е символ на класа и богатство. Наистина не мога да разбера защо известни дизайнери като Виктория Бекъм продължават да го правят. И докато използват подобни материали, мисля, че не само това ревю ще бъде съсипано, а и много още от седмицата на модата в Париж или другаде.

Google+ Comments