Други AI, генерирал интелект, дизайнер, дреха, Изкуствен интелект, модел, професия

Моделите срещу изкуствения интелект

Изкуственият интелект е иновация така чакана и мечтана. Разработва се години наред и обединява всяка фантастика, която сме си представяли. Обаче осъзнаваме ли, че това творение може да промени не само начина на работа, но и тотално да преобърне професиите в света? Засегнати ще са даже и моделите.

Всъщност възможността изкуствен интелект да бъде топ модел е напълно реална. Това е нова концепция, която изглежда така. Дизайнерът скицира новия модел дреха. След това вместо да я реализира наистина и да я заснеме с професионален модел, се появява ролята на AI. Как? След скицирането, дрехата директно се пресъздава и се избира изкуствено генериран модел, който я облича. Снимките се създават на момента и веднага може да се пуснат в онлайн магазин за продажба. Стряскащо е!

Честно казано аз не си представям да живея в такава реалност. Първото, защото не е истина, а е някаква идеална проекция, която изкривява действителността. Второ, защото може да превземе всяка една професия в света и какво ще остане за нас? Може би мисля прекалено рационално и не мога да видя перспективата, но това е мнението ми сега.

То още повече се затвърждава, от факта, че изкуственият интелект навлиза и в други професии на изкуството. Още един пример е композирането и писането на текстове за песни, които се издават чрез AI и тук се повдига въпросът за авторското право. Всичко това ми говори, че сме създали нещо много умно, но ние самите не сме дорасли да определим границите и възможностите му, които очевидно надминават въображението ни.

Изводът ми от този текст е внимавате с включването на външен интелект в професията, защото дори най-хубавите момичета в света са застрашени. Вече няма да има значение дали изглеждаш като модел, щом може да бъдеш заменен. А вие какво мислите по темата – пишете!

Google+ Comments