Други жена, какво да правя, мъж, покана, първа среща, съвети, целувка

Първите срещи – как да се справим? Част 2

Никога не сте достатъчно пораснали за първа среща. Винаги се притеснявате за няколко неща, за които всеки ще си помисли, че сте претръпнали, ако преди това сте имали партньор.

Ако пък той е бил в близкото ви обкръжение и не се е  налагало да излизате на първа среща в истинския смисъл на думата или пък сте млади и тепърва ви предствят всички любовни трепети, то тук ще изясним някои от основните неща.

В предната си статия обърнах внимание на облеклото и ходенето на ресторант. В тази ще се опитам да подскажа за няколко неща по време на срещата.

3. КАКВО ДА КАЖА ЗА СЕБЕ СИ И КАКВО ДА ПРЕМЪЛЧА? По време на първа среща можете да разговаряте по много, много теми – откъде сте, къде сте учили, къде сте прекарвали летата, къде работите, какви са колегите ви, за филми, хобита, пътувания. Но има и някои неща, за които не е добре да питате дори да ви се иска. Ако харесате много отсрещния, в главата ви се въртят въпроси от сорта на: Колко ли жени/мъже е имал преди мен? Имате желание да разкажете за предишния/ата си приятел/ка и как сте се разделили – СТОП! Това не са теми за първа среща, нито за втора, нито за трета. Такива неща ще си разказвате, ако евентуално нещата между вас потръгнат, но дори тогава много двойки не обсъждат миналото.

Съвет към двамата: Изслушвайте внимателно другия. Не се прекъсвайте взаимно. Не обсебвайте разговора.

first014. КАКВО ДА ПРАВИМ НА ПЪРВА СРЕЩА И КАКВО НЕ? Повечето момчета се тревожат КЪДЕ ДА Я ЗАВЕДА. Но като цяло предложението за занимание трябва да идва и от двамата. Затова най-добре мъжката половина да има два или три варианта и да попита нежната половина кое предпочита. Разходка по централната улица/ парка/ булеварда, кафене с изглед към града или да отидете в част от града, където има някакви забележителности. Като цяло изберете по-спокойно място – такова където няма да ви притесняват и срещат приятели, които после да ви разпитват, там където ще можете да разговаряте без да се притеснявате. Киното е също добра идея, но е по-добра за втора или трета среща.

Първите срещи НЕ СА подходящи за гледане на телефона, чатене с приятели, които ви питат нещо по работа или ви канят да излезете. Оставете телефона без звук и насочете вниманието си към отсрещния. Който ви пише, ще изчака отговора ви колкото е необходимо.

5. Притесненията от сорта КОЛКО ДЪЛГО ЩЕ ТРАЕ  първата среща не бива да се наместват в главата ви. Срещата трае колкото и на двама ви е приятно. Прави добро впечатление обаче, когато жената каже, че е време да си тръгва след като часа напредне. Ако срещата ви е била в 17 и става 21 и 30 е добре да подметне: “Става късно и е добре да се прибирам”, колкото и да й се иска да остане. Винаги имайте мяра за ситуацията.

КОЙ е добре да ПРЕКРАТИ срещата? Това е нещо, за което също се притеснявате без причина. Следобедните срещи са най-подходящи именно защото дават възможност на жената да сложи край като каже, че е “късно за нея”. Това не означава, че мъжът ще я мисли за дете, а че уважава себе си и му показва, че доверието да остане с него до късно през нощта трябва да се спечели. А това е повод за втора среща 🙂

6. А ПОКАНАТА ЗА ВТОРА СРЕЩА? Обикновено тя се инициира от мъжа, който задава въпроса: Какво ще правиш в сряда (например)? Жената избира да отговори “нищо” или “имам планове с приятели/ тиймбилдинг с колеги”. Ако срещата е минала добре, без проблем ще се уговорите за втора. Ако ви притеснява нещо в отсрещната страна и не сте сигурни за него или нея, просто подходете с предложението да се чуете по телефона допълнително. Това ще ви остави възможност да премислите и да прецените насаме.

7. ЦЕЛУВКА, ИНТИМНОСТ на първа среща е нещо, което не се препоръчва, ако вашата цел е сериозна връзка. За това избягвайте това, независимо колко романтични книги сте чели или любовни филми сте гледали. В живота обикновено не знаете дали този/тази срещу вас е главен герой в сценария на вашия живот. Подхождайте внимателно, за да не бъдете наранени.

Успех!

 

Google+ Comments