Други какво да облечем, какво да поръчам, какда се спарвим, облекло, първа среща, съвети, хранене

Първите срещи – как да се справим? Част 1

Чудесни са онези първи трепети, когато предстои първа среща. Опознаването винаги е много интересна част от трепетите между двама. Приказвате много и е лесно, защото темите изглеждат неизчерпаеми. Сърцето трепка, защото харесвате отсрещния човек. Изненадвате се от неговите реакции. Вълнувате се. Очаровани сте.

НО

Всяка първа среща, колкото и емоционално изживяване да е, всъщност крие много, много тревоги. Поне за мен винаги е било така. Притеснявах се винаги, защото мислех, че само аз се стресирам. В последствие разбрах, че всъщност почти всяко момче или момиче, мъж или жена се вълнува повече не толкова по време самата среща, колкото при подготовката за нея и за много дребни неща по-време на нея. Като например:

1. ГРАНДИОЗНИЯТ въпрос КАКВО ДА ОБЛЕКА? Искате да покажете чудесен стил. Стоите пред гардероба с часове. Променяте като си казвате – това е твърде затворено, това е твърде старо, това е твърде не на мода,  с това ще ми бъде топло, това ще бави ходенето ми. А това дали ще му/й  допадне? Искате да изглеждате готини, но не прекалено изтупани, защото не познавате стила на другия. Искате да сте секси, но не прекалено, за да не ви помислят за лесен/а. Искате да сте  подготвени и за разходка, и за кафе, и за кино, защото не знаете какво ще решите с отсрещната страна да правите. Значи търсите нещо добре изглеждащо, модерно, непритенциозно и удобно, но в което да изглеждате неустоимо, без да подчертавате прекомерно формите си. Е, толкова ли е трудно? Ооо, да!!!

Какво да облечем на първа среща?

first dateeЖена: Блуза с обло деколте и 3/4 ръкав. Дънки, панталони в по-тъмен цвят или пола с дължина до под средата на бедрото но сантиметър над коляното. Удобни обувки – с плоска подметка или ниско токче. Късо яке, жилетка или ежедневно сако – според сезона. Чанта, побираща само най-необходимото. Пусната коса или хваната само с две фиби. Семпли обеци. Без много грим, но задължително с гланц или червило. Не искате да си помисли той, че сте готова за целувки и затова не сте нанесли грим на устните си, нали? Целуването го оставете за по-следваща среща. Сега се опознавате да видите дали ще си допаднете, защото очевидно се харесвате поне на вид.

Мъж: Дънки или непритенциозен джинсов панталон в тъмен или светъл цвят според сезона. Тениска или блуза без щампа. Готини обувки, но не маратонки. Небрежно сресана коса. Избръснати или с леко набола брада. Хубав парфюм.   Спортно сако или късо яке, подхождащо на облеклото.

2. На кафене/ ресторант сме. КАКВО ДА СИ ПОРЪЧАМ? Факт е, че когато харесвате някого не можете да се храните. Стомахът ви тръпне от вълнение и не може да поеме нищо. Плюс това се притеснявате как ще държите лъжицата или вилицата. Внимавате да не се окапете. Ами ако дъвчете като камила. Ужас! Какво ли не рисува съзнанието ви.

Какво да поръчаме в ресторант?

Жена: Повечето жени поръчват салата. Това е добре за стомаха. Лека е храната и не ви става тежко и макар и изтъркано, изборът е правилен. Другият вариант е да поръчате запечени картофи, пилешко филе без сос или пица. Ако сте притеснителни никога не поръчвайте спагети, свинско или бургери или други сандвичи.

Мъж. Първо правило: не прекалявайте с поръчките! Хапнете нещо у дома преди това, ако сте всеядни и винаги много гладни. Поръчайте една нормална порция месо с гарнитура по избор или някое от гореизброените – пица, запекани с месо и зеленчуци. Отново без храни със сосове, които могат да предизвикат мляскане или хрущене, омазване или окапване.

Съвет за мъжа: Предложете вие да платите сметката!

Съвет за жената: Не се съгласявайте!

Съвет и за двамата: Не поръчвайте нито най-евтиното, нито най-скъпото! Нещо по средата е добре.

За различни ситуации, ще пиша в отделна статия…

Google+ Comments