Uncategorized храна, хранене, хранителен план, хранителен режим

Да създадем своя хранителен план (част 1)

Планирането и приготвянето на ястия е чудесен начин да подобрим здравето си. Благодарение на добре обмисления хранителен план не само качеството на нашето хранене може да се подобри. Това също може да помогне за постигането на конкретна здравна цел и същевременно да спестим пари и време. Ето няколко съвета как да създадем своя личен хранителен план.

В случай, че никога не сте създавали хранителен план или започвате да го правите отново след дълго време, може да се почувствате малко обезкуражени. Въпреки това, превръщането на планирането на хранене в навик не е по-различно от правенето на някакви положителни промени в живота. За да сте сигурни, че новият навик е наистина устойчив, трябва да започнете с малко и постепенно да го увеличавате. Започнете, като планирате само няколко закуски или хранения за следващия ден или седмица. По този начин можете да разберете кои стратегии за планиране работят най-добре за вас. След това може бавно да надграждате плана си.

Няма значение дали приготвяте ястия само за няколко дни, седмица или дори месец. Пълноценните храни трябва да бъдат приоритет във всеки добър хранителен план. Те включват например зеленчуци, пълнозърнести храни, бобови растения, протеини, плодове и здравословни мазнини. Въпреки това, източниците на добавени захари, рафинирани зърна и излишна сол са ограничени.

Така че, докато преглеждате или правите списък с любимите си рецепти, не забравяйте да покриете или пропуснете всяка от тези групи храни. Ако липсва важен източник на храна, попълнете тази празнина.

Google+ Comments