Uncategorized храна, хранене, хранителен план, хранителен режим

Да създадем своя хранителен план (част 2)

Добрата организация е в основата на всеки успешен хранителен план. Добре организираните кухни, складове и хладилници правят всичко – от създаване на меню до пазаруване на хранителни стоки, до приготвяне на храна, лесно. Защото благодарение на добрата организация ние знаем точно какво имаме под ръка и къде се намират нашите съставки и кухненски прибори.

Не е нужно да следваме някакъв конкретен модел, тъй като няма един перфектен начин да организираме всичко. По-скоро системата, която работи най-добре за нас, е идеалният път.

В допълнение към организацията, инвестицията също си заслужава. Едно от най-важните неща при приготвянето на храна са контейнерите за съхранение. Инвестирането в качествени контейнери може да ни спести много разочарование и да превърне процеса на готвене в страхотно изживяване. Въпреки това, преди да инвестираме много време и пари в търсенето на подходящи контейнери за съхранение, трябва да помислим от кои наистина имаме нужда и за какво. Например, има контейнери, които не са подходящи за замразяване или поставяне в микровълнова фурна. Стъклените контейнери, от друга страна, правят и двете и са екологични.

Google+ Comments