Други Vasil Lazarov Vivecta, Васил Лазаров, Васил Лазаров Вивекта, качествена храна, красиво тяло, полезни вещества в червеното месо

Качествената храна и тайната на красивото тяло

Здрав дух – здраво тяло, са казали навремето мъдреците, но аз ще добавя – и качествена храна.

Несъмнено храната, която консумираме, има огромно значение за нормалното функциониране на нашия организъм. А това от своя страна се отразява на начина, по който изглеждаме. Да умеем да подбираме наистина качествена храна се превръща в истинско изкуство в последно време, защото трудно можем да установим произхода на месата или другите продукти, които потребяваме. Много рядко в магазините можем да сме сигурни, че това, което пише на етикетите, е вярно, а дори да е така, фирмите и обозначените данни не ни говорят абсолютно нищо.

Ако някой не ни е препоръчал фирма или производител, марка, е много трудно да се натъкнем на продукт, който да задоволява разбиранията ни за качествена храна. Още повече, когато се ръководим предимно от ценовия признак.

Българският потребител рядко си прави труда да се задълбочи и да проучи непознат продукт, за който си мисли, че е поредния вносен. Но на практика продуктите, които се внасят от фирма Вивекта, се открояват с изключително качество и традиции, което гарантира доставянето на полезни вещества в нашия организъм при консумацията им.

Червените меса например са изключително важни за нормалното развитие на човешкия организъм. Те са основен източник на протеин. Допринася и с минерали и микроелементи към диетата, особено желязо и цинк. Месото е важен източник на витамини от група B, включително B12, който не се открива в храните от растителен произход.

Желязото от своя страна е жизненоважен минерал за формирането на червените кръвни клетки. Липсата му, може да причини анемия. Цинкът е важен за здравословното функциониране на имунната система, растежа на клетките, заздравяването на рани и фертилността. Червеното месо е добър източник на бързо абсорбиращ се цинк. Обикновено получаваме около 30% от приема си на цинк от месо и месни продукти.  В червеното месо се съдържат също калиий и селений. Селеният е важен антиоксидант, който се свързва с намаляване на риска от сърдечни заболявания и определени видове рак.

Съществуват редица ползи от консумацията на месо, които обаче важат само ако производителят спазва определи критерии на отглеждане на породите и обработка на месото. А партньора на фирмата на Васил Лазаров Вивекта – Даниш Краун е се откроява с над сто години традиции в отглеждане и производство на едно от най-качествените меса в Европа и света. Можете да го намерите и в българската търговска мрежа.

Google+ Comments