Лични анти-гей сканал, Русия, Сергей Полунин, сериали, танц, Хозиер

Когато танцът е всичко

Танцът е емоция, отдаденост, чувство, постоянство. Той е картина, която се рисува с помощта на тялото. Изисква се много време и дълги тренировки, за да се успее да се постигне онази чистота на движенията, която прилича на въздушно творение. Танцът е и послание. Емоционално, силно и запомнящо се.

Такова е и видеото, което съм споделила по-долу. В него балетистът Сергей Полунин пресъздава стабилната си обществена позиция срещу несправедливостите в своята страна спрямо хомосексуалното население.

Парчето е вече познато, но танцът на Полунин вдъхновява, провокира, сломява, наранява.

Десет поредни години властите в Русия не дават разрешението си за провеждане на гей парад в гадовете им. Протестиращи срещу тази дискриминация към хората с различна сексуална ориентация бяха насилствено разпръснати от полицията там. Това провокира широк международен отзвук, а песента на Хозиер, заедно с провокативния му клип излиза точно по това време.

Сергей Полунин от своя страна превръща посланието на песента в лична позиция, благодарение на невероятните си танцови умения.

Дори и да не знаем историята, която се крие зад това видео, то абсолютно и категорично показва своята цел. Послание, позиция, заявено по най-прекрасния начин.

 

Google+ Comments