Лични swipe right, запознанства, интернет, любов, сайтове за запознанства, срещи

Swipe Right

Интернет запознанствата… Все популярен начин хората да намират половинки, сродни души, някого с когото да споделят интересите си или… нещо друго. Има редица истории, които разказват за доста успешни връзки и бракове, които са започнали именно по този начин. Във времето на интернет комуникацията, подобен тип общуване се възприема все по-лесно и нормално, но продължават да съществуват и голяма доза резерви.

Много от представителите на женския пол трудно приемат концепцията на подобен тип приложения за запознанства, където се чувстват като изложени на сергия. Пазарът работи денонощно, а двата пола търгуват с фото-филтри, предизвикателни пози, нацупени устни, мускули и огромен асортимент от тъмни очила. 😎

Интелектът, интересите, чувството за хумор… остават на заден план, като изискват значително по-дълга комуникация от “Здрасти, как си? С какво се занимаваш?”. А да не говорим, че те трудно си проличават в едно невербално общуване, каквото е чатът.

Но нека бъдем откровени – традиционните места, на които срещаме половинките си не са много по-различни от виртуалното пространство. Барът е мястото, където хората се оглеждат, “набелязват” и “плъзват” към човека, който ги е привлякъл с външността си. Да, няма филтри, но пък има грим 🙂 А на досадните и неприятни хора в Интернет е много по-лесно да откажеш да комуникираш с тях.

Чудя се, дали някога ще дойде моментът в който ще живеем напълно виртуално и вербалното общуване ще бъде нещо ефимерно или старомодно?

Google+ Comments