Лични баня, град, ежедневие, море, напрежение, палатки, плаж, почивка

На море като на море

Съществува странното схващане, че жените и още повече тези, които обръщат малко повече внимание на външния си вид, не биха издържали на палатки. Смята се, че те са разглезени същества, които е задължително да имат легло, чисти чаршафи и възглавница. Да не говорим за банята и тоалетната.

Истината е, че факта, че една жена се поддържа и държи да бъде честа, не означава, че няма да й хареса да прекара известно време на палатка, сред природата и откъсната от градската суматоха.

Всъщност точно това е нещото, което привлича лично мен в морето на палатки е именно елементът, в който се откъсваме от нормалното си сиво, градско ежедневие. Няма го трафикът, праха на града, изнервените хора, които се опитват по всякакъв начин да се скарат с теб, намръщените физиономии. Има само природа, море и слънце, които поемаме в огромни количества. Телефонът служи само за фенерче, а фейсбук е странно имагинерно понятие, което никой не разбира.

Прекрасно преживяване, което те зарежда по особено силен начин и липсата на нормално легло или баня, със сигурност няма да ви пречи толкова, колкото получите желаната почивка. Защото нека си го признаем – хората може да сме социални животни, но в същото време имаме огромна необходимост от време на време да се завръщаме към природата и към естествената си среда.., която е вярно, че вече не е такава, но все пак това е заложено в природата ни като вид животни.

И така съветът ми е… всъщност са два – първо, не подценявайте красивите и поддържани момичета. Това, че обичат да изглеждат добре и да се грижат за себе си не означава автоматично, че са лигли, които не могат да издържат без сатенените си чаршафи пантофи с пухчета. И вторият ми съвет е  – старайте се да се откъсвате от градския шум колкото можете повече пъти и ще разберете наистина какво означава почивка.

Google+ Comments