Uncategorized живот, избор, кутия, пари, последици, причина, следствие, смърт

Животът на напълно непознат или парите?

Какво ще направите ако се появи мистериозен бутон пред вратата ви и ви се предложи да го натиснете, при условието, че ако натиснете бутона един напълно непозната за вас човек ще умре, но вие ще спечелите 1 милион долар в брой.

Това е морален въпрос, на който почти всеки отговаря, че решението е много просто. И всеки си мисли, че ще може да бъде косвена причина за смъртта на човешко същество, за да може да оправи собствения си живот, получавайки на готово средствата, които са му необходими да живее мечтата на всеки човек. Но реалността обикновено е много по-различна. Когато наистина сте изправени пред подобен избор, тогава в съзнанието ви изникват дилеми, които са обвързани именно с това, че действията ви и алчността ви ще бъде причина за реалната смърт на някакво човешко същество. Независимо, че не го познавате, ако сте човешко същество с ясно изградени морални ценности и силна съвест, то със сигурност това ще ви преследва. Аз бих се питала постоянно кой ли е този човек. Как ли са се справили близките му след неговата загуба? Това как ли е рефлектирало върху живота им и дали ги е променило или не?

Въпроси, които ще ме измъчват и няма да ми дават мира цял живот. А да не говорим за последиците върху моето лично семейство и близки от това мое решение. Интересни въпроси, поставени в един интересен филм.

Вижте трейлъра на The Box:

Google+ Comments