Лични диета, енергия, изваяно тяло, крос, мацки, тонус

Тялото – храм на душата

Много често чуваме, че е важно какво ядем, дали тренираме, стремим ли се към здравословен начин на живот и пр. Замисляли ли сте се обаче защо това наистина е така? Аз до съвсем скоро се мотивирах да отида до фитнес залата само за да постегна малко дупето и бедрата.

След като се запознах в залата обаче с една удивителна жена на 47 години, с по-изваяно тяло и от това на Адриана Лима, зададох си критично въпроса: “Защо трябва да се грижа тялото си?” Въпросната жена ми сподели, че не е вкусвала шоколад от 5 години, нито чипсове, газирано, пържено и се чувства прекрасно: “Знаеш ли колко е хубаво сутрин след 30-минутен крос да отидеш на работа? Имаш цялата енергия и тонус на света, чувстваш се сякаш можеш да промениш всичко и всички, защото си започнал първо от себе си, от грижа за твоето тяло – храм на душата!”

Това наистина ме мотивира повече от 4582 статии в Космополитън тип “Как да изваем бразилско дупе за 10 минути на ден и да бъдем неустоими”, “9 от 10 мъже обичат повече стегнати мацки”, “Плодова диета за витаминозна и секси пролет” (как пролетта може да е секси, по дяволите?!)

Е, аз не ставам половин час по-рано за работа, за да правя джогинг, но пък вече внимавам какво слагам в устата си и забравих за редовното оправдание “нямам време”.

Време се намира, когато човек има желания, цел и мотивация. Това важи за всичко! 🙂

sports_girl_healthy_food

Google+ Comments