Лични Джей Моделс, модни агенции, поддържане на форма, работата на модела, скъпа козметика

Козметичните продукти и моделството

Cover girl # 17bНякои хора си мислят, че да си модел е много, много лесна задача – обикаляш си света, правят ти снимка, разхождаш се по подиум, и само обличаш и събличаш някакви си дрехи. Реалността е много по-далече от това. Нямате идея колко е сложно да поддържаш идеалната форма и мерки, колко много време отнема само едното поддържане на красотата ти!

Хората са останали с впечатлението и че взимаме луди пари, което също е далеч от истината, особено след крахът през гладните години в индустрията – от 2006 нататък, когато фалираха дългогодишни агенции като Джей Моделс, а хонорарите паднаха значително.

Всъщност много голяма част от приходите ни отиват по фитнес клубове, фармацевтика, козметика, солариуми, козметици и какви ли не още свързани с работата разходи, които няма как да не поемеш сама!

В нашата професия дори появата на една най-обикновена пъпка по лицето може да е цяла катастрофа. Затова козметиката, която се избира е от среден до висок клас, а както всяка жена знае, тя струва много пари. И освен ако не поемеш по по-лесния път, жертваш достойнството си и си намериш богат „спонсор“, трябва да се оправяш сама.
Глупаво е в днешно време все още да има хора, които да смятат, че има лесни професии, в които на никой не му се налага да полага сериозни усилия – няма такива. Особено когато си познато лице на много хора и трябва да поддържаш ослепителния си образ в техните очи, защото от това зависи работата и заплащането ти. Май не звуча като тъпа блондинка, а?!

Google+ Comments