Други бизнес мода, детайли, етикет, класика, модни течения, офис, офис мода

Мода в офиса… или не?

Когато говорим за мода, по същество си представяме всички онези прекрасни дрехи, последен писък на сезона, които стоят на витрините на магазините. Купуваме ги, но след това осъзнаваме, че те всъщност отлежават и в гардероба ни, тъй като нямаме много поводи да ги облечем.

Това е така, защото ежедневието ни протича еднообразно и предимно на работното място. Ако работата ви обаче не е творческа, а по-скоро по цял ден се взирате в монитора на бюрото в затворения офис и имате от време на време срещи с различни хора, то вие едва ли можете да се обличате точно като моделите по списанията.

Ех, ефирните рокли, късите поли и панталонки ще си останат за уикендите. През останалото време ще трябва да носите еднообразни дрехи и като кройка, и като цветове. А нека позная – все пак вие делите гардероба си ето така: готини дрехи за излизане и скучни дрехи за офиса. И след като прекарвате повечето време в офиса, ви се струва истински празник, когато сложите нещо различно и малко по-модно навън.

И хайде пак да позная – когато прочетохте заглавието на публикацията ми се намръщихте и по-скоро си казахте – Не, няма такова нещо като офис мода. В офиса всички сме облечени прилично с блузки и ризки и дънки или панталони, а някой със сако или плетен елек. Че какво модно може да има в това?

Office fashionДа, като цяло сте прави. Хората, които работят в бизнес средите нямат много голямо разнообразие от дрехи като кройка. Те са малко по-затворени, малко по рамкирани от бизнес етикета. Но не забравяйте, че има детайли, които всъщност определят модата. Тъкмо благодарение на тези детайли, вие можете да сте доста модерни и на работното си място. Такива са бижутата – колиета, брошки, обеци. Също така ръкавите на ризите. Според сезона те са бухан, прави, по-широки, стеснени, 3/4-ти с едноредно или двуредно закопчаване. Същото важи и за саката. Има страхотни спортно-елегантни сака с асиметрична форма, интересно закопчаване и модерни десени. Ами крачолите на панталоните? Те варират от прави, широки стеснени до дълги или къси до глезена. Освен това винаги можете да подбирате актуалните цветове за сезона и да съчетавате с класическите.

Последно – какво ще кажете за обувките? Всъщност обувката е именно това, което допълва тоалета. Дали ще е с висок или нисък ток, как ще стои петата, дали отпред ще е заострена или заоблена, кожата, цвета – всичко това се определя от модните течения.

Така че бизнес кройката с внимание върху споменатите детайли по-горе ще ни направят модерни в офиса и по-щастливи в ежедневието.

Google+ Comments