Лични месец, не харесваме, празници, тегав месец, януари

Какво му има на януари?

january-imgКакто имаме ден, който най-не харесваме – понеделник, и такъв, който изобщо не обичаме – петък 13, така имаме и месец, който ни е най-тегав – януари. Но защо?

Повечето хора се чувстват в същинска дупка през януари. Първо, защото е ново начало, пък то на повечето хора не им се случва нищо ново в този месец. След това – след всички угощения по големите празници, мнозина не харесват фигурата си и правят невъзможното, за да се стегнат. Трето – почивните дни свършват и започвате новата година с нови отчети и проекти, и партньори, и проблеми. Трябва много бързо да влезете в ритъм, а това е трудно. Последно – през януари има доста имени дни, но ако не сте в личното обкръжение на никой празнуващ, за вас това си е просто един месец, в който няма за какво да се вълнувате.

Като цяло двата най-студени месеца са януари и февруари. Защо тогава февруари не е на прицела на нехаресването. Ами може би заради празника на влюбените или Трифон Зарезан. Магазини се кичат със сърца и навсякъде се леят вина. Януари обаче е лишен от украса. Прибира се коледната и това е нещо… как да кажа – тъжно. Празникът е отминал.

Повечето ми приятели точно по тази причина, когато ги попитам кой месец най не харесват, отговарят януари. И вие попитайте вашите приятели и ми запишете отговора.

Но какво му е на януари? Той е съвсем обикновен, спокоен, снежен, без разните му там очаквания или пък смешни празници. Януари си е хубав, първи месец, което означава, че ни очаква цяла нова година с приключения, които най-малко очакваме.

Google+ Comments