Лични живот, история, красота, почитател, Розамунде Пихлер, романтика, филми

Малко романтика на екрана

Честно да си призная много обичам романтичните филми.  В тях освен красотата на любовта мога да се насладя на прекрасна, мечтана обстановка, красиви герои и невероятен стил. Едни от най-гледаните от мен са немските екранизации по романите на Розамунде Пилхер (Роузамънд Пилчер) Нямам търпение събота и неделя по обяд (когато нямам ангажименти, разбира се) да седна пред телевизора  и да рекласирам с историите на известната британска писателка.

das-geheimnis-unserer-liebe-124~_v-varlИнтересното при нейните филми е не само сюжета, но и мястото на което са снимани. Розамунде в родена в Корноул, независимо, че живее и работи в Дънди. Тъкмо Корноул – с невероятните си зелени и скалисти брегове, в които се разбиват пенливите солени вълни, е снимачна площадка за голяма част от филмите. Особено важна част от живота й изиграва Фарът на Корноул, който писателката посочва като любимо свое място за размисъл. За това го виждаме не веднъж на екрана – като място за романтични срещи, разходка или инцидент.

С писателството Розамунде Пилхер приключва през 2000 година. Независимо това до 2007 година германската телевизия  ZDF заснема 59 филма по нейни романи. За това днес тя е по-известна като романтична писателка, любимка на повечето зрители и почитатели на съвременните романси като мен.

 

Google+ Comments