Лични здравословно, красива на 40, красота, правилно хранене, спорт, тайните на красотата, храна

Красотата идва отвътре

Да бъде красива е право на всяка жена. Красотата ни дава самочувствие, дава ни сила и увереност, че нищо не може да застане на пътя ни. Кара ни да се чувстваме непобедими, желани и по-добри във всичко! Именно заради това се чувстваме зле, когато забележим по тялото си някой от онези белези на времето…

Yuri_Sadovoy_beautiful_woman_19Скъпи дами, позволете ми да ви издам една тайна, която се надявам да запомните добре. Истинската красота идва отвътре – и преносно и буквално. Представете си, че оставим настрани положителните качества като доброта, състрадателност, милост, отзивчивост, любезност и т.н. Те са строго зависими от индивидуалността на всеки от нас. На тях не мога да ви науча, ако не сте ги усвоили до сега, или ако не проявите самоинициатива. Затова ще се спра върху буквалното проявление на твърдението ми, че красотата струи отвътре…

Тайната се крие в следното: Всяко ваше действие по някакъв начин рефлектира върху външния ви вид.

Ако водите застоял начин на живот, не само че няма да имате жизнен тонус, но тялото ви бързо ще загуби красивите си форми и извивки. Кожата ви ще започне да се отпуска, докато не осъзнаете, че отдавна не притежава онзи външен вид, какъвто е имала преди.

На подобни резултати ще се “радвате”, ако се храните погрешно. Това не означава да не си угаждате от време на време, а да внимавате. Няма нищо лошо в шоколадчето на бюрото ви, но не посягате ли към него твърде често? А печени или сурови ядки има в шкафчето ви? Позволявате ли си джънк фууд и колко често го правите? А знаете ли, че бързата и вредна храна спомага за натрупването на токсини в тялото? Когато те станат повече, отколкото тези, с които тялото ви може реално да се пребори, започват да търсят друг “изход” навън. Може да е под формата на пъпки, кожни образования и т.н.

Същевременно, ако спортувате, по-лесно ще изхвърляте тези токсини чрез потта си. В началото може да ви е по-трудно, но свикнете ли веднъж с физическата активност, ще усетите колко по-добре ви кара спортът да се чувствате. Не се страхувайте да се поизпотите, за ваше добро е!

Какви са ползите от здравословната и пълноценна храна ли? Чрез нея си набавяте полезни калории. Дори да превишите дневната си доза, това не означава, че непременно ще напълнеете от тях. Те са полезни калории, тъй като ежедневни са ни необходими определени дози витамини и минерали, които не бихме могли да си набавим по по-естествен начин от храната. Яжте зеленчуци, веднъж дневно плодове, приемайте повече пълнозърнести храни и се ориентирайте към суровите, задушени и печени ястия. Ако тялото ви се чувства добре отвътре, това ще си проличи и външно. Кожата ви ще добие по-красив естествен тен, косата ви ще заблести, ноктите ви ще станат по-силни. По естествен начин ще противостоите на годините, защото да си красива на 20 е нормално, но красотата на 40 изисква старание, жертви и постоянство.

Google+ Comments