Лични бонуси, заплащане в Happy, заплащане Хепи, красота, работа в Happy, ресторант, сервитьорки

Красивите момичета и заплащането в Happy

happy_bar_and_grilКолкото пъти съм похапвала в Happy с мерак, толкова пъти съм си и мислела, че девойките, които работят там – като започна от момичето, което ме посреща, до тази, която ме настанява и взима поръчката – са изключително привлекателни и безупречно поддържани. Факт!

Където и да отидеш, и това впечатление не е само мое – говорила съм си с много приятели – имаш чувството, че служителите са избирани като на конкурс за красота. Преди време научих от братовчедка ми, която пък има приятелка, чиято сестра работи именно в тези ресторанти, че изискванията да си служител в Happу са високи и няма случайни хора там. Първо се държи на професионални качества като опит, съобразителност, организираност и отговорност, а след това се гледа приятния вид и приветливото излъчване. Това е истински важно, тъй като всеки човек обича да общува и се чувства по-добре в  компанията на симпатично изглеждащи хора. Тук отварям скоба, защото просто не мога да не поразсъждавам по темата. Все пак блогът ми е за мода и красота. Колко от вас са се ядосвали, когато някой заяви на всеослушание, че външният вид не е важен? Според мен си е важен и още как. Едно на ръка, че поддържаното тяло понижава риска от сърдечни заболявания, хранителни и двигателни проблеми, които имат пълните хора, и второ, че грижата за себе си показва, че не си мърляч и уважаваш с вида си околните. След това ще ви напомня за онази българска поговорка, която казва, че по външността се посреща, а чак след това по ума се изпраща.  Друго –от добрия външен вид се интересува всеки. Замислете се, че когато разказвате на някого за ваш познат, отсрещният първосигнално пита: „Хубав/а ли е?” Е, сега убедих ли ви?

Та така… да се върнем на Happy. Там определено са осъзнали стойността на добрия вид. Но освен този подбор на симпатични момичета, в повечето случаи те винаги са с лек грим и прическа, ухаят чудесно, имат безупречен маникюр… Така сестрата на приятелката на братовчедка ми започнала да се поддържа повече и дори придобила хубав здрав летен тен съвсем скоро след като започнала работа в Happy. И това не е изискване на шефовете. Причината е,  че момичето просто се радва на достатъчно добро заплащане в Happy и получава облаги под формата на ваучери от фирми-рекламодатели в ресторанта – козметични салони, солариуми, магазини, бензиностанции и не знам още какви. А това е добре дошло за всяка дама.

Сметнете вие колко често успявате да посетите фризьорка или маникюристка. Повечето средностатистически жени не могат да си позволят да заделят средства за това. Момичетата от Happy обаче се радват на тази привилегия. Освен ваучери, върху заплатите им се начислява  допълнителен процент от заработката на заведението, процент по програми „Кариерно развитие”, „Доведи приятел”, „Лоялен служител”,  бонус за обучен  човек и др. Имали периодични акредитации, следвани от повишения на надницата. Ползвали още отстъпки от храната на заведението, такси за вкъщи и ред други облаги. След като разбрах всичко това, вече не ми е никак чудно защо момичета в Happy имат такова ангелско излъчване. Красотата явно не идва само от процедурите. Тя струи отвътре и се оформя в усмивка и по усмивката личи, че човек е удовлетворен от това, което върши. А колко от вас са доволни от работата си и могат да се похвалят с толкова добри условия на труд?

Google+ Comments