Два факта от последните дни.

Първо, времето значително застудя. Второ, застудяването не бива да пречи на физическите ви тренировки. Затова днес ви питам: Какво спортувате, дами?

aerobic-exerciseАко случайно сте занемарили тренировките, сега е моментът да се замислите правилно ли постъпвате. Зимата очевидно наближава, а както знаем, това е “най-опасният” за телата ни сезон. По естествен начин започваме да трупаме подкожни мазнинки, които да ни топлят, така че всички сме предразположени да качим някой и друг килограм отгоре. За да не позволим подобно стечение на обстоятелствата, не бива да преустановяваме тренировките си или да ограничаваме физическата си активност. Даже е хубаво да я увеличим.

Затова ще ви дам няколко идеи, с които да поддържате жизнения тонус на тялото си и да не ставате жертва на есенната умора или зимния мързел.

Идея 1: Групови тренировки – запишете се на нещо, което се тренира в закрито помещение – танци, йога, зумба, аеробика, пилатес, каланетика или дрго, което ви е по вкуса; така или иначе в залата се поддържа една температура, така че не сте зависима от студа навън.

Идея 2: Фитнес – дори да не използвате уредите активно, пътечката, велоергометърът и кростренъжорът са достатъчни, за добра кардио тренировка; освен това можете да скачате на въже, да правите коремни преси и други аеробни упражнение на постелка. Обикновено всеки фитнес има заделено пространство за тази цел; бъдете креативни и с топката, упражненията с нея са забавни и същевременно много ефективни.

Идея 3: Зимни спортове – все още не е дошъл моментът за активните зимни спортове като ски и сноуборд; това не пречи обаче да им сложете едно тикче в съзнанието като нещо, което искате да направите в следващите два-три-четири месеца.

Идея 4: Оставям я на вас и вашето въображение 😉

Какво спортувате, дами?
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply