Лични аеробика, зима, зимес спорт, зумба, йога, ски, спорт, тренировки, фитнес

Какво спортувате, дами?

Два факта от последните дни.

Първо, времето значително застудя. Второ, застудяването не бива да пречи на физическите ви тренировки. Затова днес ви питам: Какво спортувате, дами?

aerobic-exerciseАко случайно сте занемарили тренировките, сега е моментът да се замислите правилно ли постъпвате. Зимата очевидно наближава, а както знаем, това е “най-опасният” за телата ни сезон. По естествен начин започваме да трупаме подкожни мазнинки, които да ни топлят, така че всички сме предразположени да качим някой и друг килограм отгоре. За да не позволим подобно стечение на обстоятелствата, не бива да преустановяваме тренировките си или да ограничаваме физическата си активност. Даже е хубаво да я увеличим.

Затова ще ви дам няколко идеи, с които да поддържате жизнения тонус на тялото си и да не ставате жертва на есенната умора или зимния мързел.

Идея 1: Групови тренировки – запишете се на нещо, което се тренира в закрито помещение – танци, йога, зумба, аеробика, пилатес, каланетика или дрго, което ви е по вкуса; така или иначе в залата се поддържа една температура, така че не сте зависима от студа навън.

Идея 2: Фитнес – дори да не използвате уредите активно, пътечката, велоергометърът и кростренъжорът са достатъчни, за добра кардио тренировка; освен това можете да скачате на въже, да правите коремни преси и други аеробни упражнение на постелка. Обикновено всеки фитнес има заделено пространство за тази цел; бъдете креативни и с топката, упражненията с нея са забавни и същевременно много ефективни.

Идея 3: Зимни спортове – все още не е дошъл моментът за активните зимни спортове като ски и сноуборд; това не пречи обаче да им сложете едно тикче в съзнанието като нещо, което искате да направите в следващите два-три-четири месеца.

Идея 4: Оставям я на вас и вашето въображение 😉

Google+ Comments