Други жени, истини, как реагира мъжа, мъже, Той и Тя

Как мъжете реагират спрямо жените?

man smilingИма много теории за това какво мислят, обичат или правят мъжете спрямо жените. Някои от тези теории се разпространяват по-активно в мрежата, макар да са пълни с неистини. Оказва се, че всеки може да бъде някакъв психолог, или поне да се мисли за такъв. Ето няколко научно статистически доказани истини за реакции на мъжете спрямо жените, които четох като извадка от прихологическо проучване в сборник на психолози, работещи в областта на междуполовите отношения.

  1. Повечето мъже ценят жените с чувство за хумор, доколкото те схващат, смеят се и оценяват вицовете, които самите мъже разказват или шегите, които правят. Според мъжете талантът да създават комично фрази, изрази и ситуации трябва да е техен.
  2. Мъжете страдат също толкова силно, колкото и жените, изживяват същите тревоги и трепети, но не искат или не знаят как да ги изразят.
  3. Мъжете са по-аутроистично настроени в любовта от жените. Учени обясняват това с кавалерството и с подсъзнателно заложените роли на герои и защитници.
  4. Според учените нещата, които харесват мъжете у жените, са тяло с едър бюст, тесен кръст, заоблено дупе и хубава коса. Едва след това сe нарежда всичко останало като очи, устни, усмивка, цвят на кожата и т.н.
  5. Мъжете харесват особено много червеният цвят. Той им въздействал подсъзнателно, защото възбуждал сетивата им. Някои психолози твърдят, че именно това е причината много представители на силния пол да изпитват по-силно влечение, ако дамата носи червено. Също така са склонни да я глезят и да й угаждат повече.

От всяко правило винаги има изключение. По принцип психологически проучвания се водят от определен брой хора в различни групи, представители на отделни социални общности. От там идва наименованието “представителна извадка”. Винаги в тези групи ще има членове, които са дали различно мнение от останалите, затова изследването се счита за успешно и резултатът се приема като обоснован, ако над определен процент от хората – 70 или 80% например, са отговорили по един и същи начин.

Google+ Comments