Лични вежди, поглед, помощ, съвети, форма

Как да оформим перфектните вежди?

vejdiДоста често заставате пред огледалото и се чудите дали веждите ви са правилно оформени и дали случайно не грешите някъде.

– Дали пък не ги изтъних прекалено много? А чупката тук ли трябва да е? Колко точно дълги трябва да са?

Това са си наистина екзистенциални въпроси, тъй като веждите придават завършеност на погледа и омекотяват чертите на лицето. Затова, днес ще се опитам да ви помогна, доколкото мога, с няколко практически съвети. Вие само прочетете и съобразете спрямо собственото си лице.

1. Веждите не трябва да са прекалено дебели, нито прекалено тънки.

2. Изображението ще ви даде насока, кой е най-правилният начин да ги оформите. Гледайте линиите: началото на веждата е добре да е на нивото на мидата на нослето или точно там, където се получава естествения отвор на устните. Чупката оформете по диагонал от средата на долната устна. А  края сложете по диагонал от средата на горната. Лесно е, нали?

3. Идеалните вежди не трябва да се набиват на окото на събеседниците ви. Все пак не трябва да отклоняват вниманието от прекрасните ви очи. Затова винаги използвайте мек кафяв молив и срешете с четчица след това, за да омекотите допълнително нанесените щрихи.

Резултатът – образцови вежди, които ще ви съдействат да покажете целия си чар.

Google+ Comments