Лични живот, здраве, положителен ефект, спорт, хранителен режим

Да променим живота си за четири седмици (част 1)

Никой от нас не иска да живее живот, в който се чувства нещастен. Забързаният ритъм в ежедневието ни има своите последствия, включително факта, че пропускаме да се грижим за себе си и своите нужди. Но как да променим живота си в положителна насока? Възможно е само за 4 седмици. Нека видим как.

През първата седмица да поработим върху навиците си. Ранното ставане например дава възможност да използваме времето, което нямаме през деня. Може да обърнем внимание на личните ангажименти или незавършени задачи, преди да е започнал работният ни ден. А и ще се насладим на тишината и спокойствието, които ще ни помогнат да се съсредоточим по-добре.

Ако искаме да променим нещо в живота си, имаме нужда от много енергия, за да го постигнем. Важно е да се вслушваме в нуждите на организма си и да започнем лека здравословна диета, с която да го избавим от токсините.

Към хранителния режим е нужен и спорт. Той помага за укрепване на тялото и ума. Всички знаем ползите от спорта и че движението е здраве, така че нека се възползваме от него.

През втората седмица идва време за разчистване. Това означава да не се оставяме да бъдем ограничавани или напрягани от хора или ситуации, които не ни влияят добре. Те нямат място в живота ни. Хубаво е да избягваме да общуваме с токсични личности и да се постараем да не се поддаваме на ежедневния стрес. Все пак всичко е преходно и отминава.

Google+ Comments