Лични живот, здраве, мотивация, положителни качества, почивка, спокойствие

Да променим живота си за четири седмици (част 2)

Здравейте, приятели! В предния си блог материал започнах темата за това колко е важно да променим живота си в положителна насока и да избягаме от капана на сивото ежедневие. Оказа се, че мисията е възможна и е постижима само за 4 седмици. Вече се запознахме със стъпките през първите две седмици, а сега продължаваме с останалите.

Стигнахме до третата седмица. През този период следва да организираме плановете и да следваме целите си. Всяка малка победа е успех. Затова нека всеки ден реализираме по някоя своя мечта или цел – без значение каква е – в края на деня ще се чувстваме щастливи и ще върнем вярата в себе си. Важно е да имаме план за всеки ден, който ще повишава мотивацията ни.

През четвъртата седмица е време да напуснем зоната си на комфорт. Нека се осмелим да живеем по различен начин, да направим нещо, нетипично за нас. Например в нормален работен ден да се запитаме какво може да направим точно в този момент, за да го направим по-цветен. Нека се научим да изживяваме по нещо ново всеки ден. Така ще се сбогуваме с рутината.

Разбира се, постепенно може да отидем и малко по-далеч – да признаем страховете си, да ги приемем и да ги преборим като се изправим срещу тях. Трябва да се научим също, че почивката и моментното изключване понякога са от съществено значение, ако искаме да живеем пълноценно.

Google+ Comments