Лични визия, внимание, интелект, мода, немарливост, посрещане, Работа, стил

24/7 мода

Когато някой ми каже “Аз не се интересувам от мода”, така сякаш модата е някакво престъпление и достойно дело само за кифлите и богатите префърцунени мадами, ме хваща яд. Този, който твърди, че не се “интересува” най-вероятно носи очила, съсредоточил се е в някакво интелектуално дело и желае да бъде възприеман с ума, а не с визията си.

Добре, обаче всяка сутрин този някой отваря гардероба си, всеки месец или всеки сезон отива на покупки. Всеки ден този някой общува с хора и прави определено впечатление. Колкото и да не му харесва той се “интересува от мода”, заобиколен е от нея, тя му говори, говори и чрез него на околните. Така че моля, моля без такива изказвания, хора.

dressed womanЧовекът сам по себе си е медия. Всичко, което обличаме, начинът по който носим косата си, гримът, чантата, обувките говорят нещо за нас на събеседниците ни. Дали това ще бъде послание за нашата сериозност, висок интелект или пък ще казва, че сме кифла, чалгаджийка, златотърсачка и блондинка- зависи изцяло от нас.

Но да ми навлечете тъмнозелен размъкнат пуловер, стари широки дънки, без дори да сложите колан, да не почистите обувките си, да излезете без да се срешете… колкото и умни да сте, това говори единствено за вашата немарливост и че в детството ви не са ви научили на необходимите хигиенни навици.

Всеки обича да общува с добре изглеждащи хора! Всеки обича да бъде забелязван в компанията на красиви и стилни хора! Те придават от своя престиж, те повдигат самочувствието. Освен това в 8 от 10 случая работодателите избират по-добре изглеждащите хора за свои служители именно защото добрият външен вид говори за старание и прилежност. Ако не изглеждате добре, интервюиращият за работа ще сметне, че може би сте също така разхвърлян и небрежен към работата си, както към облеклото си.

Модата е 24 часа от денонощието, 7 дни в седмицата, 12 месеца в годината около нас. Грижете се за нея със същото старание, с което и към интелекта си. Защото може по ума да изпращат, но по външния вид се гради първото впечатление и ако някой само ви гледа, без да имате възможност да разговаряте много… е това ще е истинска катастрофа за вас и можете да изпуснете наистина добра възможност в живота си.

Google+ Comments