Други влияние, интернет, Инфлуенсър, последователи, потребители, социални мрежи

10 съвета как да бъдем добри инфлуенсъри

Инфлуенсър – тази модна дума, която определя човек, който осигурява известна достоверност по дадена тема и който чрез влиянието си в социалните мрежи може да се превърне в пример за подражание. Но възможно ли всеки да се превърне в инфлуенсър и как да го постигне? Предлагам ви 10 съвета, които ще ви помогнат да изградите перфектен имидж в онлайн пространството.

  1. Изберете си една основна тема. Ясно е, че не можете да сте влияещи във всеки аспект от живота. Ето защо трябва да се придържате към това, в което сте най-добри. Може да изберете мода, здраве, пътувания, работа, технологии, книги и още много други. Ако имате по-специфични знания или опит, за който не е писано в Интернет, може спокойно да наблегнете на него и да го споделите.
  2. Бъдете честни. Много по-добре е да имате по-малко и лоялни последователи, които са ангажирани със съдържанието, което споделяте. За какво са ви хиляди фенове, които не ви се доверяват?
  3. Пишете правилно. Не всички блогъри преглеждат текстовете си преди да ги качат в мрежите. Имайте предвид, че популярността не е само имидж. Добрият инфлуенсър трябва да знае как да пише правилно и какво точно иска да предаде на своята общност.
  4. Отбелязвайте рекламните кампании ясно. Последователите искат да знаят кога един инфлуенсър препоръчва продукт с рекламна цел и кога не. Ако скриете реклама, това ще създаде у последователите чувство за измама.
  5. Качествени снимки и видеа. Добрият блогър трябва да прекарва време, за да прави добри снимки или видеа и да ги редактира, тъй като нивото на търсене в мрежите се увеличава с всеки изминал ден. Затова трябва внимателно да се погрижите за галерията си в социалните мрежи. Публикувайте онези снимки, които са с добро качество и които смятате, че осигуряват добавена стойност. Кажете „да“ на качеството, а не на количеството.
  6. Етика. Трябва да подкрепяте своите колеги инфлуенсъри и винаги да търсите добри приятелски отношения с тях. По този начин може да си помогнете взаимно и да създавате колаборации, които да провокират огромен интерес.
  7. Оригиналност. Създайте си собствена запазена марка като използвате специален начин на обръщение към последователите си, определени ефекти при снимките и видеата, шаблони и каквото още прецените. Важното е да се отличавате по начин, който се харесва на потребителите.
  8. Постоянство. Необходимо е да поддържате постоянен ритъм на създаване на публикации. По този начин ще напомняте на последователите за своето присъствие и ще си създадете силна връзка.
  9. Желание. Преди да се захванете с каквото и да е начинание, трябва да имате желание и да изпитвате радост и удовлетворение от начинанието.
  10. Отговорност. Бъдете готови да понесете отговорността за всичко, което сте казали, показали, написали. Понякога ще има несъгласния с вашето мнение, но бъдете толерантни и приемайте другите гледни точки.

Google+ Comments