Други дама, мъжка походка, походка, стойка, тяло, характер

Походката “говори”

По мое мнение съществуват три външни фактора, които изграждат цялостния образ/визия на човека пред непознати и познати в неговото обкражение.

1) Лице – излъчване. Напрегнатост, ведрост, усмихнатост. Чрез мимиките на лицето се определя настроението и тип човек, според неговата емоционалност. Дали той е лъчезарен, чувствителен, песимист, носталгичен, сериозен.

2) Коса. Косата винаги привлича погледа както на мъжете, така и на жените. Няма значение цвета и прическата. Важно е единствено да е чиста и да изглежда мека и лъскава.

3) Походката. Тук слагам като знак голяма удивителна (!), защото именно походката е това, което ни издава като характери. Тя зависи от цялостното разположение на тялото, от типа фигура, и се определя от вътрешния свят на човек.

Добрата походка е признак на грация и елегантност. При жените тя трябва да е плавна, walking manлебедова с изправена правилна стойка на тялото и грацилни движения на всичките му части – ръце, ханш, глава, гръб, ходила. Околните приемат жената като дама, която да обгрижват. Това е така, тъй като този тип жени оставят в другите усещането за съвършенство и недостъпност, което пък от своя страна мотивира представителите на противоположния пол да се стараят повече и неотменно да я притежават.

Мъжката походка също ни казва много за човека срещу нас. И тъкмо защото мъжете не обръщат чак толкова внимание на такива “елементарни неща” като начинът, по който се движат, именно той ги издава. Но тихо. Шшшшт.

Лека и волна, безгрижна и весела – този тип мъж го кара лежерно, обича хора, събирания, не се занимава да прави планове, живее за мига. Утре е далеч и както дойде. С него времето тече на бавни обороти.

Походката обаче може да е бавна, но с големи крачки, и съсредоточена. Такъв е типът на учените хора. Те напредват бавно в живота, но педантично измерват всеки свой успех и си оставят време, за да му се насладят.

Забързана, на по-малки крачки, устремена. Този мъж със сигурност е педантичен, обича точността и за това винаги бърза за някъде, но се опитва да прикрие това. Обича да поставя ред в задълженията и приоритетите си и става враждебен, ако излезе дори за миг извън зоната си на комфорт.

Тежка, умерена, целенасочена. Когато казват “сякаш земята трепери под нозете му” имат предвид точно това. Това е походката на мъжкаря. Той иска да направи определено впечатление. Стъпва премерено, нито бавно, нито бързо. Иска да бъде забелязан и да привлече към себе си повече “жертви”, които след малко ще паднат в обаятелните му мрежи. Той казва “светът е мой и вие трябва да го знаете”. В чести случаи този мъж има много високо самочувствие и излъчва арогантност и надменност.

Google+ Comments