Други почивка, почивка Велинград, почивка Цигов чарк, първи сняг

Първият сняг във вили

Този уикенд решихме да не се застояваме в града, а да отидем някъде в планината. Видяхме прогнозите за времето и се оказа, че няма да е чак толкова лошо – в най-лошият случай да ни хване първият сняг, който нямаше да е толкова опасен. Решихме дестинацията ни да бъде районът на Цигов чарк и Велинград – Западните Родопи. Там отдавна си бях харесала едно място за почивка – Вилно селище, на което съм фен във Facebook от много време. На снимките изглеждаше супер и нямаше как да се сдържа да не ни резервирам стая там, въпреки че приятелят ми предлагаше да сме в някой СПА хотел във Велинград.  Все пак не си падам толкова по сауните, масажите и този сорт модерни глезотии.

ruminikaПовече ми харесва природата, близостта и връзката с нея. И така, в събота отпътувахме към Родопите. Първо отидохме във Велинград, където се разходихме и обядвахме, след което се настанихме в еко селище. Останах очарована, наистина беше толкова красиво и изпипано в детайла, както беше по снимките.  Селището се състои от 4 вили, хотелска част и механа, в която се сервират ястия, сготвени с продукти от планината.

Отидохме до Цигов чарк и въпреки по-хладното време, успяхме да се разходим по бреговете на язовир Батак. Разгледахме и много забележителности в района като наскоро открития Плиоценски парк, средновековната крепост Цепина, триетажната и много красива пещера – Лепеница. Механата освен, че е много уютна, успя да ни предложи и много вкусни гозби, както и наистина добро червено вино.

На следващия ден по обед ни хвана и първият сняг! Беше съвсем краткотраен, но затова пък – красиво символичен. Радвам се, че го посрещнах точно на това място, където беше още по-красиво да гледаш как всичко побелява. За щастие, не се оказа проблем по пътя за вкъщи, бяхме се подготвили със зимните гуми, а и не успя да натрупа. Прекарахме си една чудесна почивка до Цигов чарк и Велинград. Бих посетила това място и през пролетта, сигурна съм, че ще е още по-красиво 🙂

Google+ Comments