Други кори, полезно, ползи, почистване, съвети, цитрусови плодове

Не изхвърляйте корите!

Как сте, приятели, през първия месец от новата година? Надявам се, че сте изкарали незабравими празници с любимите хора и вкусна храна. От опит знам, че празничната трапеза не минава и без любимите цитрусови плодове – портокали, грейпфрути или лимони. А знаете ли, че и корите им са полезни, ако знаете как и къде правилно да ги приложите. Ще ви дам малко примери.

На всички ни се е случвало да нямаме дъвки или бонбони под ръка, а спешно да се налага да освежим дъха си. В такъв случай портокаловата или лимоновата кора се явява като спасителен пояс. Просто взимайки плода от купата, не е нужно да го белим, а да отхапем малка част от кората му, която да сдъвчем за няколко минути. Действието се усеща почти мигновено.

Корите на цитрусовите плодове могат да служат също и като почистващо. За да премахнем остатъците от каната за кафе например, е нужно само да комбинираме корите с лед и сол, а сместа да изсипем в стъкления съд и да разклатим добре.

Ако и вие предпочитате кафявата захар, знаете, че след време се втвърдява и води до образуването на бучки. Благоприятното действие на корите също си проличава и тук. Трябва просто да ги поставим в пакетчето със захарта и те отново ще я превърнат в ронлива и мека.

А вие знаете ли други приложения?

Google+ Comments