Други известни личности, младоженци, песен, сватба, сватбен танц, традиция

Какво избараха известните за първия си сватбен танц

Първият сватбен танц е традиция, която се спазва нявсякъде. Всеки, който е правил сватба или е бил сред гостите на тържеството, знае, че това е сакрален момент, който се помни за цял живот.

Под звуците на любима романтична песен, младоженците танцуват сами на дансинга пред своите близки и роднини. Така те поставят начало на празненството и се затвърждават като семейство.
През последните години много двойки, решили да сключат брак, посещават уроци по танци, измислят своя хореография и разбира се – избират най-емблематичната песен, описваща любовта им.

Изборът на песен е особено важен момент. Тя трябва да е свързана с чувства, спомени, да поражда емоции и да създава щастие. Дори не е задължително музиката да бъде блус, може да е с модерно звучене, латино или валс, поп, каквото и да е, само да носи заряд.

По темата се увлякох, след като прочетох статия, посветена на песните, които някои знаменитости са избрали за своя първи сватбен танц. Нека ги споделя с вас, кой знае, може би ако ви предстои такова събитие, ще намерите вдъхновение.

Започвам с Бионсе и Джей-Зи, които се женят на скромна церемония през 2004 година. Разбира се, за своя първи сватбен танц, звездната двойка избира хита на Бионце „Crazy in love”. Остава да гадеем само как са танцували под дивите ритми.

Любимецът на много жени по света – Джордж Клуни подари сърцето си на красивата Амал. На сватбената си церемония, те са танцували за първи път като семейство на песента на Коул Портър Why Shouldn’t I?

Кейт Мидълтън и принц Уилям очаквано избират песента на Елтън Джон Your Song. На сватбата на Дейвид и Виктория Бекъм пък звучи It Had To Be You на The Starlight Orchestra.

А сега ви черпя с една класика, също много предпочитана от младоженците: https://www.youtube.com/watch?v=vUSzL2leaFM

Google+ Comments