Други екстеншън, идеали за красота, легенда, пластична хирургия

Жената вчера и днес

Преди известно време попаднах на една статия, която беше посветена на легендата за една иранска принцеса, заради която повече от 150 мъже, сложили край на живота си, след като тя им отказала да се ожени за тях . Легендата разказва, че принцеса Анис ал Дех била истинска красавица за времето си. Това доведе до едни мои разсъждения, относно красотата на жената през годините… По времето на принцеса Анс ал Дех, мъжете харесвали едри жени, с дебели вежди и мустаци. По тази причина дамите били принудени да се хранят постоянно без да извършват почти никакви движения. Ех, тази суета… Дали в наши дни някой мъж ще сметне принцесата за привлекателна? Да не пропусна да спомена и факта, че тя била любимата наложница на владетеля Насер ад-Дин Шах Каджар.

Разбира се това е само легенда, но смея да твърдя, че жените от началото на миналия век, определено заслужават приза „Красива жена“. С естествената си красота и изваяни тела, без хирургическа намеса, в наши дни тази красота се среща рядко. Ето и някои от емблемите на миналлия век .

И няма как темата за красотата на жената да мине без да включим и емблематичната Мерилин Монро

Къде изчезна тази грация и красота в наши дни? Защо на мода днес е изкуственото? Жени с деколтета до пъпа, екстеншъни и „вафли“ в косите…

Разбира се не може да поставяме всички под общ знаменател. Смятам, че красиви и елегантни жени има и днес, които не отстъпват на предшественичките си от миналия век.

Дали определението „красива жена“ в представите на българина не са малко изкривени, оставям това вие да решите.

Google+ Comments