Лични интелигентни красиви жени, интерекс и красота, модели четат, професия модел

И моделите четат

Ах, как обществото ни е пълно със стереотипи. Едни от най-закостенелите са именно по повод на красивите жени и “празноглавите моделки”. Само на мен ли последното ми звучи грубо и повърхностно? Надявам се, че да, защото то е и напълно погрешно. Има изключително интелигентни жени, които работят като модели, но притежават богата обща култура и имат широко поле от интереси.

54a79ac086257_-_elle-00-model-book-club-lgnВ крайна сметка една красива жена не се ражда красива по избор. Това е дар от съдбата, наследство на добри гени от страна на родителите и резултат от усилен труд за поддържане на добра форма. Има много красиви жени, които са постигнали завиден успех в професионален план благодарение на интелекта и таланта си, а не на външния си вид.

Професията на моделите обаче е ощетена в тази насока. Тук цари стереотипа, че красивите момичета нямат много сиви клетки в красивите си главици. Страничният наблюдател остава с впечатлението, че тези девойки се интересуват само от модни дрехи, стилни прически, грим, ревюта и фотографи с фотоапарати пред себе си. А положение е далеч по-различно. Да си модел е професия като всяка друга – отнема време, енергия, понякога имаш повече свободно време, друг път не.  Изтощаваш се, ангажиран си и накрая имаш нужда от малко разнообразие и почивка. Какво те спира през това време да почетеш някоя книга? Абсолютно нищо! И защо да не го направиш дори когато седиш на стола и ти правят косата? Така можеш да се разсееш преди да излезеш на подиума, вместо да нервничиш на едно място. Да не забравяме, че моделите също така пътуват много и надалеч, това ги обогатява и събужда любопитството им. Щом аз обожавам да чета, докато се возя, защо да не го правят и тези момичета? Защо подобно занимание да допада само на мениджъри, писатели, пиари, преподаватели, филолози, историци и т.н. За тях не сте предупредени, нали? Нито за лекарите, търговските представители, музикантите или художниците. Тогава защо го правите за моделите!?

Позволете на човека срещу вас сам да изгради образа, с който да го запомните. Можете да останете изненадани от крайния резултат 😉

Google+ Comments