Други боя за коса, боядисване на коса, боядисване у дома, коса

Да боядисаме косата си сами

Ако следващата среща с фризьора е още далече, може просто да се боядисаме сами. А за да няма непредвидени ситуации … или цветове, е нужно да се водим по основните стъпки. Например да си изясним очакванията.

Винаги ли сме искали да станем блондинка или да покажем огнената си страна като брюнетка? Страхотна идея, но не се препоръчва да прибягваме сами у дома до пълна промяна. В най-лошия случай става оранжево или зеленикаво. И дори да звучи примамливо: модерните техники като омбре, балеаж или блясък просто изискват много опит – по-добре е да оставим професионалистите да го направят. Но ако става въпрос просто за подновяване на боята и освежаване на цвета, нищо не пречи да го направим и сами.

Първо нека преценим състоянието на косата си – дали е твърде повредена от използването на топлинни уреди, или е станала чуплива от много боядисване. Ако отговорът е да, то най-добре да не рискуваме и да изчакаме часа си при фризьор, където ще получим нужната грижа – терапия, щадяща боя и специализирани продукти.

Ако положението не е такова, може да извършим процедурата и сами. Преди да започнем, трябва да имаме под ръка всички необходими прибори – стилизиращ гребен, пелерина за еднократна употреба, кърпа, ръкавици за еднократна употреба, четка за боядисване, памучни тампони и малко вазелин, щипки за коса.

Разбира се, много е изкушаващо да започнем веднага след като сме направили покупката си. Отваряме, смесваме боята, нанасяме, изчакаваме половин час и готово. Но не е така. Когато боядисването на косата се обърка, това обикновено се дължи на лоша подготовка. Ето защо преди да купим боята, трябва да преценим колко количество е необходимо. Основно правило е, че коса по-дълга от раменете, се нуждае от поне две опаковки боя.

Ден или два преди боядисване косата се измива с дълбоко почистващ шампоан, за да отстраним остатъците от старата боя. В противен случай цветният резултат ще бъде на петна по-късно.
Също така трябва да се тества малко количество от цвета в сгъвката на ръката ден или два преди това. Ако няма зачервяване или сърбеж, цветът и съставът на боята са подходящи.

Банално, но важно е да прочетем предварително инструкциите за употреба. В противен случай приложението и времето на действие може да не са оптимални и да доведат до неочаквани резултати.

Google+ Comments