Лични Lacrima, алкохол, гости, Лакрима, лимон, мезе, ордьоври, сирене, хапки

Алкохолни изкушения, а от Lacrima свежи изобретения

aperatizeТърсих различни нестандартни ордьовърчета за алкохолни вечери в тясна компания. Имах личен повод да почерпя и исках да се представя добре. Отне известно време, но вярвайте, наистина си заслужаваше да се опитат и пробват рецептите, които открих в нета. Разбира се, някои от тях ги преработих малко.

Та, за всички, които се събирате с най-добри приятели на по чашка у дома и не искате да слагате на масата ядки и солети или чипс, а нещо далеч по-здравословно и не толкова изтъркано, тази статия е точно за вас.

Ето ви трите опитани вече от мен предложения – летни, здравословни и превентиращи напиването. Донякъде… 😉

1. Потопени моркови
Сока на 2 лимона
5-6 моркова
Сол

В ниска чаша за уиски изстисквате сока на един лимон, добавяте малко вода и сол, колкото желаете. Потопявате нарязаните на дебели ленти моркови. Всеки взима киселичък морков и хруска. Това „мезе” винаги обира точките.

2.  Чушки на млечна баня
2-3 червени, жълти или зелени чушки
Кисело мляко – 3,6 % Lacrima
Копър
Сол, черен пипер

Накълцайте копъра и го добавете в киселото мляко, заедно със сол и черен пипер. Аз ползвам кисело мляко Lacrima – 3,6 % , защото има идеален млечнокисел вкус и гъстота, за да се получи сосът, който искам. Нарежете чушките на полумесеци. Изсипете в овална купа млечната смес и наредете резените по ръба й. Всеки взима парченце чушка, потапя в соса и похапва. После казва: Мммм…

3.    Хапки със сирене, репичка и лимон
Малки репички
Сирене Lacrima
Резен лимон

Нестандартни – отличници за алкохолни напитки. Репичките придават лека горчивина, сиренето – соленост, а лимонът – киселост. Нарежете сиренето на кубчета. Трябва ви такова, което не е много твърдо, но не е и много меко, при това е важно да не се троши. Моят избор е Lacrima Екстра, защото идеално стои и се забожда на клечка за зъби. Нарязвам репичките на четвъртини и лимона на отделни парченца. Нареждам сирене, репичка, лимоново парче и хапката става страшна.

Опитайте и ще се убедите, че няма по-добри ордьоври към питието от тези здравословни, лесни и полезни изобретения, които ще сте направили с много фантазия и усет в очите на приятелите ви.  Можете да смесите рецептите и да фантазирате, както съм ви показала на снимката.
Поздрави и до нови срещи!

Google+ Comments