Лични Джей Моделс, конкурси за красота, модели, моден бизнес, модни агенции, Руски Бал

10 години по-късно – Джей Моделс си остават най-добрите

gajdeto-na-podglasnichka-na-mis-plovdiv-prebi-ohranitel-na-konkursa-(snimki)-144369По мои сметки май минаха почти 10 години, откакто затвори една от най-големите и популярни модни агенции в България, а именно Джей Моделс. До днес името й продължава да се споменава, и то с хубаво – защото точно в тези по-трудни години от прехода, тя вдигаше и поддържаше летвата в бранша. По-паметливите сигурно помнят, че Джей Моделс държаха повечето лицензи за международните конкурси за красота и ги организираха по-добре, отколкото днес Евгени Минчев – така популярният сред елита „Руски бал“.  При тях и дума не можеше да става за закупени предварително „призове“ – напротив, дамите бяха отсявани не по портфейла на гаджетата и бащите им, а по красота, излъчване, чувствителност, дори интелект – повечето момичета можеха да се похвалят с това, че или бяха завършили трудна специалност в университета, или бяха студентки.

След като агенцията затвори, западнаха не само конкурсите за красота, но изгуби и целият бранш. Всъщност, той го отнесе може би най-много в годините около кризата – беше „заразен“ от нея най-рано, и най-много фирми свързани с този бизнес фалираха. Но каквото такова – нека погледнем в бъдещето.

България все още е богата на много красиви дами, които имат не само излъчването, но и класата да бъдат модели. Точно така – класата, която дори най-красивата рускиня или чехкиня не може да си купи или нагримира по какъвто и да е начин. Само въпрос на време е според мен отново да се появи агенция като Джей Моделс, която да „вдъхнови“ отново бранша и да покаже как с качествена конкуренция модният бизнес у нас е способен на чудеса!

Google+ Comments