Uncategorized да предизвикам съдбата, история, контролно, самодоволна усмивка, Съдбата, ученичка

Никога не празнувай твърде рано

Съдбата може да ти изиграе много лоша шега. Понякога, когато си мислиш, че всичко се е обърнало срещу теб, съдбата ти готви най-голямата изненада и преживяваш най-невероятните моменти в живота и.

Аз вярвам в съдбата и смятам, че тя всъщност е на моя страна. Разбира се и много пъти ми е давала и уроци. Когато бях по-малка например, не съм била от най-добрите ученички, но пък съм се старала да съм на ниво. Не обичах много да уча, разчитах главно на това, което запомня в училище, а да ви кажа имам много добра памет. Един ден имахме контролно по История, един от любимите ми предмети. Реших, че трябва да изкарам Отличен и здраво седнах да чета. Както се казва, изядох учебника с кориците. Запомних всичко. На контролното бях спокойна и уверена, все пак толкова учене. Само, че учителят малко ни изненада и не правихме обикновеното контролно, тест или писане на тема, а беше тест с отворени въпроси и трябваше да попълваме таблици с години, събития и още какво ли не. За пръв път правихме нещо подобно. Не се притесних, все пак толкова бях учила. Справих се доста бързо и си казах: ” Няма да си проверявам теста, сигурна съм, че всичко е наред”. Това ми беше първата грешка, която все още не осъзнавах, започнах да ликувам твърде рано. Като се прибрах вкъщи, бях много ентусиазирана и разказах на майка ми, колко добре съм се справила, как очаквам, ако не Отлична, то Много добра оценка. Грешка номер две. В деня, когато ни връщаха тестовете бях с много самодоволна усмивка, очаквах да ме похвалят. Върнаха ми теста и изненада, оценка Добър с минус. Бях като цапната с мокър парцал. Видях, че съм допуснала много грешки, не от незнание, а по-скоро от бързане. Ако си бях проверила теста нямаше да ги допусна. И как сега щях да кажа на майка ми, че имам Добър и то с минус. Ужас. Много ме беше срам. От тогава никога повече не съм си позволявала да предизвиквам съдбата, ликувайки твърде рано, както се казва преди финалната линия.

Не подценявайте съдбата, тя винаги може да се обърне срещу вас. И ако моята детска история не ви е помогнала да го разберете, вижте този клип, в който тя направо се гаври с жертвите си.

Google+ Comments