Uncategorized АГ болница, живот на село, оркестър, различни етноси, ремонтни дейност, шума на града

Да избягаш от шума, но той да те преследва

Напоследък все повече хора прибягват към живот на село, далеч от шума на града и лудостта на напрегнатите хора. Често пъти и аз съм се замисляла за подобна крачка. Живота в големите градове става все по-напрегнат и натоварен, че дори в къщи човек не би могъл да си почине след тежък работен ден.

Много пъти ми е минавала мисълта да зарежа живота си в центъра на града и да се отправя към близкото село, разбира се то да е на около 10 км., все пак по-удобно би било и за работа, и пазар, а след време и училища и детски градини. Понякога през почивните дни, когато имам най-голяма нужда от почивка, след тежка работна седмица, съседите решават, че в 8 или 9 часа сутринта ще започнат да пробиват дупки в стените. Разбирам ги и тях, все пак и те са ангажирани през седмицата и няма кога друг път да си свършат ремонтните дейности, но това си е наказание. Не винаги обаче означава, че като си на село ще ти е тихо и спокойно. Скоро научих за неволите на едно семейство, което също е имало за цел да избяга от лудницата в града и да се премести на село, но за нещастие са си избрали къща срещу кръчмата, голяма грешка, през лятото всяка седмица през ден или два имало сватби, знаете, че при различните етноси, не е задължително сватбите да се правят в събота или неделя, може по всяко време, а понякога продължават и с дни. И така, целта на хората е била тишина и спокойствие, но не винаги става така както си го мислим. Мен друго ме озадачи обаче. В една от групите за споделяния в социалните мрежи беше пуснато клипче от една от най- известните АГ болници. Там, както знаете жените не ходят само, за да раждат, има такива, които се лекуват и като всяко болнично заведение редно е да се пази тишина. Само, че за някои хора подобни морални етикети не важат. При изписването на бебето им са повикани оркестър, заедно целия род, а шума е безобразен. Всички се радваме, когато изписват бебета, но все пак там има жени, които не са в много добро състояние, или се нуждаят от почивка и спокойствие след интервенции, но за някои хора няма правила. Честно казано бях много възмутена и най-важното, защо никой от болницата не направи някаква забележка, сигурно защото тези хора са им оставили маса пари, а какво по-важно от това?

С тези истории исках да покажа, че понякога колкото и да се опитваме да избягаме от нещо, то просто ни преследва. Така, че трябва да свикваме и да се учим да живеем с тва, което ни поднася живота.

Google+ Comments